dissabte, 31 d’octubre del 2009

Seminari(dia 29/10/09 ) debat sobre el calendari escolar

Durant la sessió de seminari del dia 29/10/09 vam fer un debat força interessant sobre la proposta del nou calendari escolar pel curs 2010-2011, que el que preten es començar abans el curs en septembre i donar als infants una setmana de descans al febrer.

Quan vam conèixer la noticia tothom es va posicionar en el no per això vam haver de decidir per sorteig qui seria el si i qui el no.

Els arguments que van donar a favor de la setmana del Febrer van ser:
- La setmana de vacances del Febrer, seria favorable pels professors perquè tindrien temps per preparar les noves activitats.
- Els nens podrien descansar durant una setmana.
- Durant aquesta setmana de descans es propondrien activitats a l'aire lliure pels infants des de la mateixa escola o, els professors donarien deures perquè els infants no perdessin el ritme.
- Es donarien ajuts a les famílies per tal de que poguessin pagar durant aquesta setmana els esplais o activitats que haurien de fer els nens.
-Durant la setmana es realitzarien les sortides programades per fer durant el curs.

El grup que es va posicionar a favor del no va donar les següents raons:
- Durant aquesta setmana de Febrer que farien les famílies amb els nens
- Aquest canvi en el calendari provocaria que les famílies haguessin de pagar excursions, esplais i no totes les famílies s'ho poden permetre a més les ajudes segurament que no arribarien a tothom.
- Si es realitzen activitats durant el curs i també durant la setmana que els nens tenen lliure es pot produir una saturació d'activitats.
- Pot aparèixer el problema de " niños llave y niños agenda" aquells nens que passen sols a casa molta estona o que estan saturats d'activitats extraescolars.

Crec que fer aquest debat va ser interessant perque així podem veure la dinàmica i anar practicant per quan ens toqui fer el debat en gran grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada