dimecres, 23 de desembre del 2009

competències digitals específiques del mestres en relació a la tecnologia

Després de la lectura del document " competències digitals específiques del mestre en relació a la tecnologia" el dia 21/12/09 a la classe de TIC vam poder reflexionar sobre la gran importància que tindran les noves tecnologies en un futur inmediat.

Si ens parem a pensar, fa uns anys ningú s'hagués imaginat que els llibres poguessin ser digitals o que les enciclopèdies desapareixerien.
Degut a aquests canvis els mestres han d'estar preparats ja que com hem pogut veure i viure les tecnologies van avançant per tant és important que s'adquireixin una seguit de competències.

Es poden destacar dos documents: Normes UNESCO i normes de la ISTE.
En les Normes de la Unesco es descriuen els nivells que haurien d'adquirir els docents pel que fa a l'ús de les tecnologies, i en les Normes de la ISTE les competències que haurien d'adquirir tant els docents com els estudiants.
Nosaltres , a Tic, hem pogut anar posant en pràctica algunes d'aquestes competències com podrien ser:

  • " Els docents han de ser capaços d'utilitzar xarxes de recursos" nosaltres hem pogut conèixer dues webs que proporcionen una gran quantitat de recursos educatius l'educalia i l'edu365.

  • "Els docents han de ser capaços d'utilitzar la tecnologia durant les activitats en el conjunt de la classe, amb petis grups i amb alumnes sols". Hem treballat el JClic i la realització de vídeos, més concretament els vídeos motivadors on el que realment és important és el col·loqui que es realitza amb els infants després de la seva visió.

  • "Comunicació i col·laboració": hem conegut com poder realitzar els treballs de manera que tos els membres poguem estar en contacte mitjançant el wiki o el google docs.

  • "Els docents han de posseir competències per col·laborar amb altres docents i per a utilitzar xarxes amb vista a accedir a la informació, als seus col·legues i a experts externs, a fi d'abonar la seva pròpia formació professional" : Mitjançant el bloc hem pogut adonar-nos que si un company fa una entrada interessant li pots fer un comentari, aquest et contesta i així, de mica en mica, el coneixement sobre aquell tema es va ampliant.

Per tant tenir presents aquestes competències és molt important ja que el desconeixement d'aquestes comporta l'analfabetisme digital i en els temps que estem és impòrtant tenir una base en noves tecnologies,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada